Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wybrane publikacje

Szymczak M., Felisiak K., Tokarczyk G., Szymczak B. 2019. The reuse of brine to enhance ripening of marine and freshwater fish resistant to marinating. International Journal of Food Science and Technology 54, 4, 1151-1159. IF 2,383 DOI:10.1111/ijfs.14034
Szymczak M., Felisiak K., Szymczak B. Characteristics of herring marinated in reused brines after microfiltration. Journal of Food Science and Technology 55, 11, 4395-4405. IF=1,797.  doi:10.1007/s13197-018-3343-3
  • Felisiak K., Szymczak M. 2018. Autodigestion and peptidase activity in low quality Baltic sprat (Sprattus sprattus Balticus Schneider, 1908). Journal of Aquatic Food Product Technology 27, 5, 619-626.  IF=0,682. doi: 10.1080/10498850.2018.1461158 
  • Krzywiński T., Wianecki M., Tokarczyk G., Felisiak K., Szymczak M. 2016. Wpływ dodatku mięsa z płoci na jakość i trwałość przekąsek mączno-rybnych. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość 104, 1, 101-116.
  • Przybylska S., Felisiak K. 2016. Quality of selected tomato pastes in the domestic market. Towaroznawcze Problemy Jakości. Polish Journal of Commodity Science 47, 2, 1-15.
  • Szymczak M., Kołakowski E., Felisiak K. 2015. Effect of addition of different acetic acid concentrations on the quality of marinated herring. Journal of Aquatic Food Product Technology 24, 6, 566-581. IF= 0,688.
  • Szymczak M., Tokarczyk G., Felisiak K. 2015. Marinating and Salting of Herring, Nitrogen Compounds’ Changes in Flesh and Brine. W:  “Processing and Impact on Active Components in Food”,  Ed.: Preedy V., CRC Academic Press, London, roz. 53, s. 439-445.
  • Felisiak K. 2015. Aktywność przeciwutleniająca hydrolizatów białkowych przed i po wtórnej proteolizie. Konferencja XLII Sesji Naukowej Komitetu Nauk o Żywności PAN "ŻYWNOŚĆ-ZDROWIE-PRZYSZŁOŚĆ", Lublin, 25-26 czerwca 2015 r.
  •  Szymczak M., Szymczak B., Koronkiewicz A., Felisiak K., Bednarek M. 2013. Effect of Cover Brine Type on the Quality of Meat from Herring Marinades. Journal of Food Science 78, 4, 5619-5625. IF=1,791.
  •   Felisiak K., Tokarczyk G., Przybylska S., Lamperska M. 2012. Aktywność przeciwutleniająca i proteolityczna solonych śledzi atlantyckich (Clupea harengus L.). Konferencja „Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej”, Poznań, 26-27.09.2012, R31, 51.
  • Szymczak M., Kołakowski E., Felisiak K. 2012. Influence of salt concentration on properties of marinated meat from fresh and frozen herring (Clupea harengus L.). International Journal of Food Science and Technology  47, 2, 282-289. IF=1,233
  •   Przybylska S., Felisiak K. 2012. Effect of selected additives on colour changes and lycopene content in pasteurized tomato pulps after storage.  Towaroznawcze Problemy Jakości. Polish Journal of Commodity Science  1 (30), 113-124.
  • Szymczak M., Kołakowski E., Tokarczyk G., Felisiak K., Krzywiński T., 2009: Influence of salt concentration on marinating process of raw Baltic herring. Folia Univ. Stetin. Scientia Alimentaria 273 (12), 63-73.
  •  Wianecki M., Iwański R., Stankowski S., Tokarczyk G., Felisiak K. 2009. The comparison of the quality of bread from rye grown with conventional and ecological methods. Folia Univ. Stetin. Scientia Alimentaria 273 (12), 75-89.
  • Felisiak K. 2007. Optimisation of conditions for capillary zone electrophoresis (CZE) separation of trichloroacetate extracts of salted  fish meat. Pol. J. Food Nutr. Sci. 2007, 16/57, 2, 179-186.
  • Majewski J., Felisiak K.  2007. Seasonal changes in collagen, fat and water content in roach tissues and their influence on the deheading cut work. Acta Sci. Pol., Piscaria 6 (2), 15-22.
  • Kołakowski E., Felisiak K., Minkowska E. 2006. Przydatność rozdziałów CE-elektroforetycznych trichlorooctowych ekstraktów mięsa pstrąga do oceny stopnia jego świeżości. XXXVII Sesja Naukowa KNoŻ PAN Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku, Gdynia, 26-27 września 2006, 298.
  • Kołakowski E., Tokarczyk G., Bednarczyk B., Felisiak K., Stachowicz K. 2006. Porównanie dynamiki i profilu enzymatycznej proteolizy w surowym i parowanym mięsie z płoci. XXXVII Sesja Naukowa KNoŻ PAN Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku, Gdynia, 26-27 września 2006, 70.
  • Kołakowska A, Stypko K., Domiszewski Z., Bienkiewicz G., Perkowska A., Witczak A. 2002. Canned cod liver as a source of n-3 polyunsaturated fatty acids, with a reference to contamination. Nahrung/ Food 46, 1, 40-45. IF=0,522.